AKMENĖS RAJONO PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO PEDAGOGIŲ EDUKACINĖ IŠVYKA Į JONIŠKĮ

Balandžio 5 dieną, Akmenės rajono priešmokyklinio ugdymo būrelio pedagogės, siekdamos pasisemti gerosios patirties, vyko į Joniškio miestą.

Pirmoji stotelė – pirmasis Lietuvoje įkurtas Joniškio krepšinio muziejus. Apie krepšinio istoriją ir muziejaus eksponatus pasakojo pats muziejaus įkūrėjas Leonas Karaliūnas.

 Po smagaus ir įdomaus apsilankymo muziejuje, mūsų būrelis patraukė į Joniškio sinagogų kompleksą, kuris toks vienintelis visoje Lietuvoje. Ten turėjome galimybę susipažinti su Joniškio krašto žydų tautos  kultūra, tradicijomis, istorija, religija, apžiūrėjome sinagogose eksponuojamas parodas.

Paskutinė stotelė – Virtienių raitymo edukacija, čia pedagogės turėjo atsiraityti rankoves, nes teko iš peties pasidarbuoti. Virtienių restoranėlio savininkė ir jos pagalbininkės pamokė virtienių raitymo meno, įdomių ir mums neįprastų raitymo būdų. Tad vakarienę restoranėlyje pasigaminome pačios. Po sunkaus darbo laukėme savo gamintų virtienių, kurie tapo dar skanesni, nes buvo pagaminti pačių rankomis.

Džiaugėmės tokia smagia popiete, patirtais įspūdžiais, bendravimu ir tarpusavio bendradarbiavimu.

Priešmokyklinio ugdymo pedagogų metodinio būrelio pirmininkė Lauryna Danusevičienė

Loading

Į viršų