JAUNIMO SAVANORIŠKOS TARNYBOS SAVANORYSTĖ AKMENĖS RAJONO JAUNIMO IR SUAUGUSIŲJŲ ŠVIETIMO CENTRE

Akmenės rajono jaunimo ir suaugusiųjų švietimo centras nuo 2022 m. gruodžio 21 d. yra akredituota organizacija, kuri priima jaunimo savanorius nuo 14 iki 29 m.

2023 m. rugsėjo 7 d. pasirašyta sutartis su savanore Dileta Damskyte, Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos III klasės moksleive. Dileta savanoriavo 6 mėnesius, 240 val. Kovo 7 d. – paskutinė savanoriškos veiklos diena. Gimnazistė savanorystės idėjas ir mintis realizavo su socialinių įgūdžių ugdymo klasės mokiniais. Organizavo veiklas, įgyvendino kūrybines idėjas, puošė mokyklos erdves. JST programa merginai buvo galimybė ne tik atrasti patinkančią veiklos kryptį, bet ir geriau pažinti save, ugdyti bendrąsias kompetencijas ir stiprinti pasitikėjimą savimi. Ji ne kartą kalbėjo, kad savanoriavimas – tai ne tik savęs pažinimas, bet ir puiki proga susipažinti su kitais žmonėmis, tapti viso to dalimi ir atskleisti kitų gebėjimus, skatinti pasitikėjimą savimi. Akmenės rajono jaunimo ir suaugusiųjų švietimo centre Dileta per trumpą laiką įgijo įvairios patirties. Teko atlikti daug skirtingų užduočių, kurių įprastomis sąlygomis gal net nesiimtų.

Savanoriai per daugiau nei 3 mėnesius tarnybos įgyja JST Pažymėjimą– dokumentą, patvirtinantį tarnybos metu įgytus ar sustiprintus įgūdžius, tačiau tik 6 mėnesių (ne mažiau nei 35 val./mėn.) nenutrūkstama tarnyba suteikia 0,25 stojamojo balo pripažinimą stojant į pirmosios pakopos studijas.

Loading

Į viršų